computers-computer.net

Populære laptopprodusenter

Til tross for økningen i smarttelefon- og nettbrettsalg, er det fortsatt nok av bærbare datamaskiner som blir produsert av de store produsentene. Noen har også droppet produksjonen helt, slik som Sony, som valgte å selge produksjonen sin til andre virksomheter. Andre produsenter er fortsatt store og sterke.

Lenovo

Lenovo er et kinesisk elektronikkselskap med hovedkontor i Beijing, men har også kontorer i North Carolina, USA. De har blitt en av de største produsentene i verden på bærbare PCer, spesielt etter at de kjøpte IBMs PC-produksjon i 2005, med sine svært populære ThinkPad ‘merkevare. Lenovo selger sine bærbare datamaskiner i over 160 land over hele verden.

Acer

Acer er et taiwansk elektronikk selskap. Bortsett fra produksjon av sine egne bærbare datamaskiner, har de også kjøpt andre selskapers produksjon av bærbare datamaskiner, særlig Packard Bell og Gateway.

Asus

Asus er en annen taiwansk gigant. De produserer bærbare datamaskiner og netbooks. Deres nyeste laptop, ASUS Transformer Book Flip med sin 360 graders roterende flipskjerm er designet for å brukes både som en bærbar PC og nettbrett.

Samsung

Samsungs store suksess innenfor nettbrett- og smarttelefonproduserende virksomhet har overskygget de bærbare PCene som de også produserer, men de produserer fortsatt anstendige og pålitelige bærbare datamaskiner i et godt utvalg av skjermstørrelser.

Apple

Apple Mac bærbare datamaskiner har alltid hatt et godt rykte, og de fleste datanerder lovpriser Apples OSX operativsystem. Systemet skiller seg markant ut fra Microsoft Windows-operativsystemet som brukes av de fleste produsenter. Apples bærbare modeller inkluderer Macbook, MacBook Pro og MacBook Air. Deres nyeste MacBook laptopper ble lansert tidligere i 2015.

Dell

Det amerikanske selskapet Dell har et stort spekter av elektroniske hardware-produkter, tilbehør og komponenter, og deres bærbare datamaskiner har alltid vært populære. Deres modell Inspiron ble veldig populær på grunn av man fikk mye datamaskin for pengene, noe som bidro sterkt til selskapets suksess.

Hewlett Packard

Et annet amerikansk selskap er Hewlett Packard, som produserer et stort spekter av bærbare datamaskiner og holder tritt med de nyeste funksjonene som kraftige, men lette modeller med berøringsskjerm og 360 graders bakover roterende skjermer. Her får man det beste fra begge verdener – laptop og nettbrett.Alle vellykkede laptop-produsenter er opptatt av å være fleksible og tilpasningsdyktige til ulike kundegrupper og leverer alle gode bærbare datamaskiner, samtidig som de også tar hensyn til de som har gått over til å bruke nettbrett, som kanskje det bare blir flere og flere av. Deres overlevelse avhenger av det.